Новости

ФОПам-переселенцям, які виїхали за кордон, обіцяють надати можливість отримати довідку про резиденство в е-формі

29.04.2022
Тема:

Голова Державної регуляторної служби України Олексій Кучер звернув увагу на проблеми бізнесу сфери IT, який вимушено перебуває за кордоном.

«Дякую, що залишаєтесь в українській економіці навіть вимушено перебуваючи за кордоном. Знаємо про ваші проблеми, зокрема щодо отримання довідки-підтвердження статусу податкового резидента України та ризиків подвійного оподаткування. Ми робимо й робитимемо все можливе, щоб підтримувати розвиток ІТ-бізнесу в Україні. Ми всі працюємо заради єдиної мети – перемоги України»,  – зазначив Олексій Кучер.

Так, багато суб’єктів господарювання галузі IT продовжують працювати за раніше укладеними контрактами та отримують доходи на рахунки, які відкриті в банках Україні. При цьому, під час перебування за кордоном у таких суб’єктів господарювання виникає питання необхідності оподаткування в країні перебування доходу, отриманого на банківські рахунки, які відкриті в Україні, тобто з джерелом походження в Україні. Для підтвердження резидентства України виникає потреба в отриманні довідки-підтвердження статусу податкового резидента України.

Замовити Довідку можливо онлайн, але результат адміністративної послуги надається в паперовому вигляді, що ускладнює або взагалі унеможливлює її отримання в умовах воєнного стану для осіб, які виїхали за кордон.

Виникає необхідність врегулювання можливості отримання Довідки та процесів оподаткування.

Ініціювали відповідне звернення до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи