Новости

НБУ із наступного тижня знизить до одного разу на тиждень частоту проведення тендерів із надання рефінансування на строк до одного року

18.04.2022

Національний банк України з 18 квітня проводитиме тендери з надання рефінансування на строк до одного року один раз на тиждень. Вони відбуватимуться щоп'ятниці. Досі відповідні тендери проводилися щодня.

"Банківська система добре пройшла "краш-тест" та залишається стабільною. З початку війни ліквідність банківської системи зросла на понад 50 млрд грн та наразі перевищує 200 млрд грн. Такий обсяг ліквідності дає змогу банкам активно підтримувати операції своїх клієнтів у межах наявних коштів та надавати кредитну підтримку, важливу для відновлення економіки. 

Якщо в перші дні війни попит з боку банків на підтримку ліквідності був значним, то зараз вони навпаки достроково повертають залучені кредити рефінансування. Зважаючи на це, Національний банк вирішив знизити частоту проведення тендерів із надання рефінансування на строк до одного року", – підкреслив заступник Голови Національного банку України Юрій Гелетій.

У разі нагальної потреби Національний банк може оголошувати тендери з надання кредитів рефінансування і в інші дні тижня.

Довідково

24 лютого 2022 року з огляду на виклики війни Національний банк запровадив додатковий інструмент із підтримки ліквідності банків – рефінансування терміном до одного року з можливістю пролонгації ще на один рік.

Порядок надання такого рефінансування розміщено за посиланням

За матеріалами НБУ

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи