Новости

Підстави для відмови у реєстрації платником єдиного податку третьої групи на 2% доходу

14.04.2022

Фахівці ГУ ДПС у Рівненській області повідомляють, що реєстрація платником єдиного податку третьої групи за ставкою 2% доходу здійснюється за результатами обробки заяви про застосування спрощеної системи оподаткування.

Зауважимо, що відповідно до норм ст. 75 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ), опрацювання заяви про застосування спрощеної системи оподаткування не є предметом камеральної перевірки.

Проте, подана заява про застосування спрощеної системи оподаткування підлягає перевірці на відповідність зазначених суб’єктом господарювання видів господарської діяльності та повноти її заповнення (ставки, дати обрання, тощо).

При цьому, підставами для відмови у реєстрації платниками єдиного податку третьої групи за ставкою 2% доходу є здійснення суб’єктами господарювання діяльності, визначеної п.п. 9.3 п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ та перевищення протягом календарного року обсягу доходу у розмірі 10 млрд. гривень.

У разі такої відмови контролюючий орган надає платнику податків письмову вмотивовану відмову протягом двох робочих днів з дня подання суб’єктом господарювання відповідної заяви (п. 299.5 ст. 299 ПКУ).

Відповідні роз’яснення розміщені на вебпорталі ДПС за посиланням.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи