Новости

Щодо переходу ЮО на оподаткування як резидента Дія Сіті – платника податку на особливих умовах

05.04.2022

Фахівці ДПС України повідомляють, відповідно до пункту 141.10 статті 141 розділу ІІІ Податкового кодексу України Міністерством фінансів України видано наказ від 17.03.2022 № 99 «Про затвердження форми Заяви про перехід юридичної особи на оподаткування як резидента Дія Сіті – платника податку на особливих умовах або відмову від такого оподаткування та Порядку подання та розгляду такої Заяви», який зареєстрований в Міністерстві юстиції України 29 березня 2022 року за № 364/37700.

Цим наказом затверджено форму Заяви про перехід юридичної особи на оподаткування як резидента Дія Сіті – платника податку на особливих умовах або відмову від такого оподаткування (далі – Заява) та Порядок подання та розгляду Заяви про перехід юридичної особи на оподаткування як резидента Дія Сіті – платника податку на особливих умовах або відмову від такого оподаткування.

Звертаємо увагу, що дія цього Порядку поширюється на юридичних осіб – резидентів Дія Сіті – платників податку на прибуток підприємств.

Заява повинна бути подана засобами електронного зв’язку в електронній формі (у тому числі до уповноваженого органу під час звернення про набуття статусу резидента Дія Сіті у порядку, встановленому Законом України «Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні») з дотриманням вимог розділу ІІ Кодексу та Законів України «Про електронні документи та електронний документообіг», «Про електронні довірчі послуги».

Розгляд Заяви про перехід юридичної особи  на оподаткування як резидента Дія Сіті – платника податку на особливих умовах або відмову від такого оподаткування буде здійснюватися контролюючим органом після надходження  такої Заяви засобами електронного зв’язку в електронній формі.

Рішення про погодження (відмову у погодженні) Заяви про перехід юридичної особи на оподаткування як резидента Дія Сіті – платника податку на особливих умовах або відмову від такого оподаткування надсилається юридичній особі у порядку, визначеному статтею 42 розділу ІІ Кодексу.

Підставами для відмови у погодженні Заяви контролюючим органом є:

  • відсутність платника податків в реєстрі Дія Сіті;
  • подання з порушенням термінів Заяви про перехід юридичної особи на оподаткування як резидента Дія Сіті – платника податку на особливих умовах або відмову від такого оподаткування;
  • здійснення переходу платника податку на прибуток підприємств на загальних підставах на оподаткування як резидента Дія Сіті – платника податку на  особливих умовах понад одного разу протягом календарного року.

Для переходу юридичної особи на оподаткування як резидента Дія Сіті – платника податку на особливих умовах на вебпорталі ДПС розміщено форму Заяви (ідентифікатор форми документа J1309001).

За матеріалами ДПС України

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи