Новости

Верховна Рада розширила пільгове оподаткування низки товарів, які ввозяться для Захисників та оборони

04.04.2022
Тема:

Уп'ятницю, 1 квітня, Верховна Рада України ухвалила зміни до Податкового кодексу України, які спрямовані на здешевлення вартості продукції, необхідної для здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі та стримування збройної агресії РФ. Над ними працювала й команда Українського ветеранського фонду Міністерства у справах ветеранів України.

Відповідний законопроект “Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо адміністрування окремих податків в період воєнного, надзвичайного стану” (№7234) , підтримали 320 народних депутатів.

Як розповіла перший заступник Виконавчого директора Українського ветеранського фонду Руслана Величко-Трифонюк, ухвалені зміни полегшать життя волонтерам та всім благодійникам, як займаються сприянням обороноздатності та мобілізаційній готовності країни, захисту населення під час воєнного стану.

Вона зазначила, що Податковий кодекс України передбачав ряд норм, які встановлюють податкові пільги, особливості справляння та сплати податків та зборів на період воєнного стану: пільги з оподаткування податком на додану вартість операцій із ввезення на митну територію України та постачання на митній території України ряду спеціальних засобів індивідуального захисту, лікарських засобів та медичних виробів, продукції оборонного призначення.

“Наразі із впровадженням воєнного стану у державі у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України очевидною була необхідність розширити дію цих норм на вказаний період, – зазначила Руслана Величко-Трифонюк. – З метою здешевлення вартості продукції, необхідної для здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії проти України за рахунок пожертв українців та громадян інших країн, для цього розширили перелік продукції поза межами оборонного замовлення”.

Відтепер до переліку таких товарів та продукції внесено, зокрема:

  • нитки та тканини (матеріали) для виготовлення бронежилетів та шоломів
  • прокат плоского з iнших легованих сталей завширшки 600 мм або бiльше для виготовлення бронежилетів
  • скла безпечного, включаючи скло змiцнене (загартоване) або багатошарове
  • оптичні прилади для спостереження
  • апаратура для передачі та приймання голосу, зображень та іншої інформації, включаючи апаратуру для комунікації в мережі дротового або бездротового зв'язку, апаратури прослуховування направленої дії, радіостанцій ультракороткохвильового і короткохвильового діапазону військового призначення, розвідувально-сигнальної апаратури, їх частин і приладдя, що класифікуються у товарній підкатегорії
  • безпілотні літальні апарати без озброєння
  • метеостанції
  • броньовані автомобілі та легкових автомобілів, інших моторних транспортних засобів, призначених переважно для перевезення людей (крім моторних транспортних засобів товарної позиції), включаючи вантажопасажирські.

“Наразі дані товари уже постачаються за рахунок пожертв громадян України та інших країн до силових структур поза межами оборонного замовлення, що суттєво зменшує час отримання відповідних товарів бойовими підрозділами”, – підкреслила перший заступник Виконавчого директора Українського ветеранського фонду.

«Спільним зусиллями керівництво держави, Уряд, Парламент збільшують спроможності наших Захисників. Адже ми захищаємо Україну, всю нашу націю. Ми маємо всі державні зусилля спрямувати на те, щоб в першу чергу знищити ворога на нашій території і відновити територіальну цілісність і суверенітет», – наголосила Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна.

Нагадаємо, наприкінці березня Кабінет Міністрів України прийняв зміни до постанови № 174 «Деякі питання пропуску гуманітарної допомоги через митний кордон України в умовах воєнного стану», які спрощують ввезення до України спеціальних засобів індивідуального захисту та деяких товарів подвійного використання для Захисників. Над відповідними змінами працювала також команда Українського ветеранського фонду Міністерства у справах ветеранів України.

За матеріалами КМУ

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи