Новости

Для переходу на особливий режим оподаткування з 1 квітня 2022 року необхідно подати заяву

28.03.2022

Фвхівці ГУ ДПС у Рівненській області інформують, що суб’єкти господарювання можуть самостійно обрати спрощену систему оподаткування, якщо вони відповідають вимогам, встановленим пунктом 291.3 статті 291 глави I Розділу XIV Податкового кодексу України (далі – ПКУ), та реєструється платником єдиного податку у визначеному порядку.

Відповідно до абзацу першого підпункту 9.2 пункту 9 підрозділу 8 розділу ХХ ПКУ передбачено, що тимчасово з 1 квітня 2022 року до припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану на території України, платниками єдиного податку третьої групи можуть бути фізичні особи – підприємці та юридичні особи – суб’єкти господарювання будь-якої організаційно-правової форми, у яких протягом календарного року обсяг доходу не перевищує 10 мільярдів гривень. Відсоткова ставка єдиного податку для платників єдиного податку третьої групи, які використовують особливості оподаткування, встановлені пунктом 9 підрозділу 8 розділу ХХ ПКУ, встановлюється у розмірі 2 відсотків доходу.

Отже, для платників податків обрання спрощеної системи оподаткування з особливостями справляння єдиного податку за ставкою 2 відсотки є правом, а не обов’язком. Підприємці, які здійснюють діяльність на третій групі з обраною ставкою 5 відсотків без змін можуть далі продовжувати працювати за обраною ставкою.

Для того, щоб скористатися особливим режимом оподаткування суб’єкти господарювання повинні подати заяву за формою J0102003, зокрема за допомогою Електронного кабінету.

Нагадаємо, що вхід до Електронного кабінету можна здійснити через офіційний вебпортал ДПС або ж за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua.

Для роботи у приватній частині Електронного кабінету потрібно мати кваліфікований електронний підпис, отримати який можна у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.

Зверніть увагу, що сертифікати користувачів КНЕДП ІДД ДПС, термін яких завершується, буде автоматично перевипущено ще на один рік.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи