Новости

У 5 областях 27 березня скасовується червоний рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19

28.03.2022

З 00 год. 00 хв. 27 березня 2022 р. скасовано червоний рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 у Закарпатській, Івано-Франківській, Луганській, Рівненській та Хмельницькій областях. Таке рішення прийняте на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 26 березня.

Як зазначив Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, рішення прийнято на основі епідемічної ситуації, а також з урахуванням введення воєнного стану в країні, що унеможливлює планомірного ведення статистики і дотримання протиепідемічних норм.

У зазначених регіонах будуть застосовані обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені пунктом 3 постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р. № 1236. Обласним військовим адміністраціям доручено вжити заходів до забезпечення дотримання відповідних обмежувальних заходів, а також забезпечити щоденну оцінку епідемічної ситуації в регіоні, зокрема на рівні об’єднаних територіальних громад і за необхідності вживати додаткових заходів.

Водночас Міністр повідомив, що МОЗ розробило проект змін до вищезгаданої постанови, яким пропонує відмовитись від введення рівнів епідемічної небезпеки на період воєнного стану і один місяць після його завершення. Також відмовитися від всіх обов’язкових протиепідемічних обмежень та запровадити рекомендації юридичним та фізичним особам дотримуватись протиепідемічних заходів, спрямованих на запобіганню поширенню COVID-19. Заклади охорони здоров’я мають забезпечити повноцінну готовність до реагування на спалах коронавірусної хвороби в умовах воєнного стану. Зазначені пропозиції будуть винесені на розгляд Кабінету Міністрів найближчим часом.

За матеріалами Урядовий портал

 

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи