Новости

Уряд розширив перелік товарів критичного імпорту важливими для аграріїв позиціями

23.03.2022

Уряд розширив перелік товарів критичного імпорту, включивши в нього необхідну аграріям с/г техніку, запчастини, обладнання для с/г робіт. Йдеться про трактори, с/г машини, вантажівки, сідельні тягачі, обприскувачі, зрошувальне обладнання, сівалки, всю ґрунтообробну техніку, цистерни тощо. Про це розповів Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко.

За його словами, у перший же день війни Кабмін Постановою №153 від 24.02.2022 року затвердив перелік товарів критичного імпорту, щоб забезпечити безперебійне постачання продовольства, а також усіх товарів, необхідних для підготовки до весняно-польових робіт.

Відтоді цей перелік оновлювався вже 11 разів, щоб Нацбанк міг забезпечувати постійне здійснення транскордонних валютних платежів за операції з імпорту товарів.

«Паралельно увесь час ми додавали критичні групи товарів для потреб с/г виробників. Під час останнього оновлення Уряд включив у перелік необхідну аграріям с/г техніку та запчастини, обладнання для с/г робіт (трактори, с/г машини, вантажівки, сідельні тягачі, обприскувачі, зрошувальне обладнання, сівалки, всю ґрунтообробну техніку, цистерни), добрива, препарати тощо», – зазначив Роман Лещенко.

Повний оновлений список доступний за посиланням.

«Завдання Мінагрополітики – забезпечити безперебійні поставки в Україну всіх позицій, які гарантують українцям продовольчу безпеку. І ми над цим працюємо щодня. Наближаємо нашу Перемогу, яка обов’язково буде за нами», – резюмував Міністр.

За матеріалами Урядовий портал

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи