Новости

Небанківським фінансовим установам продовжено строки узгодження діяльності з вимогами НБУ

22.03.2022

Національний банк України продовжив учасникам ринку небанківських фінансових послуг строк для узгодження своєї діяльності з вимогами деяких нормативно-правових актів НБУ. Це зроблено у зв’язку із запровадженням в Україні воєнного стану та для зменшення негативного впливу на небанківські фінансові установи наслідків агресії російської федерації.

Так, учасники ринку небанківських фінансових послуг мають узгодити свою діяльність з вимогами:

  • Положення про інформаційне забезпечення фінансовими установами споживачів щодо надання послуг споживчого кредитування, затвердженого постановою Правління Національного банку України від 05 жовтня 2021 року № 100, – протягом двох місяців із дня припинення або скасування воєнного стану в Україні;
  • Положення про порядок розкриття інформації небанківськими фінансовими установами, затвердженого постановою Правління Національного банку України від 05 листопада 2021 року №114 та Положення про впорядкування діяльності з надання супровідних послуг на ринку фінансового лізингу, затвердженого постановою Правління Національного банку України від 29 грудня 2021 року №156, – протягом чотирьох місяців із дня припинення або скасування воєнного стану в Україні.

Про це йдеться у постанові Правління Національного банку України «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України» від 21.03.2022 № 56.

Постанова набирає чинності з 22 березня 2022 року.

За матеріалами НБУ

 

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи