Новости

Уряд пропонує скасувати акциз на пальне та знизити ставку ПДВ

14.03.2022

Для покращення забезпечення автомобільним пальним Уряд подав у Верховну Раду законопроект, що скасовує акциз на пальне та знижує ставку ПДВ з 20% до 7%. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль у відеозверненні 12 березня.

«Це суттєве зменшення розміру податків дозволить стабілізувати ціни та не допустити дефіциту. Також розглядаємо пропозицію зниження ПДВ до 0% у разі, якщо логістичні витрати постачальників палива будуть зростати», — зазначив очільник Уряду.

Денис Шмигаль додав, що Уряд також веде перемовини з найбільшими світовими компаніями щодо постачання бензину та дизелю, напрацьовує нові логістичні ланцюги постачання цих продуктів до України.

Прем’єр-міністр також відзначив, що запасів газу в Україні зараз близько 9,5 млрд кубометрів. Продовжується імпорт газу з Угорщини, Словаччини та Польщі. За його словами, «Укргазвидобування» продовжує видобуток газу на всіх об’єктах, крім тих, які розташовані безпосередньо на лінії зіткнення.

«Наразі функціонують чотири атомні електростанції, всі гідроелектростанції, ТЕЦ. Є домовленості з Польщею на постачання додаткових партій вугілля залізницею», — зауважив очільник Уряду.

Як відзначив Денис Шмигаль, для економії вугілля Уряд прийняв рішення, що українські ТЕС будуть отримувати газ за пільговою ціною.

За матеріалами Урядовий портал

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи