Новости

Мінагрополітики скасовує додаткові процедури із сертифікації насіння

03.03.2022
Тема:

Міністерство аграрної політики та продовольства України задля забезпечення сільгоспвиробників насінням для проведення посівної в Україні скасовує на час воєнного стану додаткові процедури із сертифікації насіннєвого матеріалу.

Згідно Наказу №132 від 1.03.2022 року Державний центр сертифікації і експертизи сільськогосподарської продукції має забезпечити:

  • безперешкодний процес реалізації насіння і садивного матеріалу суб’єктами насінництва та розсадництва врожаю 2021 року та залишків минулих років, необхідного для посіву, без додаткових процедур із сертифікації;
  • визнання іноземних сертифікатів на імпортоване насіння без застосування додаткових процедур із сертифікації.

Також Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів рекомендовано визнавати  сертифікати видані іншими країнами без проведення фітосанітарної експертизи (аналізів), за наявності фітосанітарного сертифіката країни-експортера при розмитненні насіннєвого матеріалу.

Наказ виданий відповідно до Закону України «Про правовий режим воєнного стану», Положення про Міністерство аграрної політики та продовольства України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 лютого 2021 року № 124 та з метою забезпечення проведення весняно-польових робіт у 2022 році у період ситуації запровадження воєнного стану.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи