Новости

КН ЕДП ІДД ДПС про формування та обслуговування кваліфікованих сертифікатів (Е-токенів)

23.02.2022

Кваліфікований надавач електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС (далі – Надавач) повідомляє, що відповідно до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 03.03.2020 № 193 «Про реалізацію експериментального проекту щодо забезпечення можливості використання удосконалених електронних підписів і печаток, які базуються на кваліфікованих сертифікатах відкритих ключів» експериментальний проект реалізується до дня набрання чинності змінами до Закону України «Про електронні довірчі послуги» щодо врегулювання використання удосконалених електронних підписів і печаток, які базуються на кваліфікованих сертифікатах відкритих ключів, але не пізніше ніж до 5 березня 2022 року.

Надавачем здійснюються заходи щодо створення сервісу «Хмарного сховища» (далі – Хмара), що надасть можливість безкоштовно зберігати особисті ключі користувачів Надавача у засобі кваліфікованого електронного підпису чи печатки (захищеному носієві ключової інформації).

Після створення Хмари користувачі Надавача матимуть змогу дистанційно перегенерувати особисті ключі з автоматичним формуванням кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів, що наразі зберігаються на незахищених носіях ключової інформації (удосконалені електронні підписи) з подальшим їх зберіганням у Хмарі, тобто у захищеному носієві ключової інформації (кваліфікований електронний підпис).

Нагадуємо, що усім користувачам Надавача доступний сервіс «Повторного (дистанційного) формування сертифікатів за електронним запитом», який дає змогу дистанційно сформувати кваліфіковані сертифікати відкритих ключів (зокрема, перейти з незахищеного носія ключової інформації на власний захищений носій ключової інформації).

ЗВЕРТАЄМО УВАГУ:

На сайті Офісу Президента України зареєстровано петицію №22/135896-еп Про скасування для всього бізнесу обов’язкового використання Е-токенів.

У документі зазначено: "Від 05.03.2022 року усім підприємцям заборонять користуватися ЕЦП (електронним підписом) без Е- токену (спеціального фізичного носія), що призведе до зайвої бюрократії та надмірних витрат для підприємців. Вимагаємо скасування для всього бізнесу обов’язкового використання Е-токенів."

За матеріалами КН ЕДП ІДД ДПС

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи