Новости

Зменшення податкового навантаження на підприємців та обмеження перевірок — Президент ініціює програму економічного патріотизму

23.02.2022

Президент України Володимир Зеленський ініціює програму економічного патріотизму, яка передбачатиме цільову підтримку окремих галузей економіки, зменшення податкового навантаження на підприємців, обмеження перевірок і створення стимулів для залучення коштів населення у бізнес та банківську систему. Про це Глава держави оголосив у зверненні до громадян.

Як зазначив Президент, у той час, коли українські військові захищають країну, інші громадяни мають працювати, вкладати гроші в економіку держави, зокрема й для забезпечення фінансування армії.

«Патріот – це той, хто б’ється з ворогом за свою землю. І той, хто вкладається в неї грошима та створює на ній робочі місця. Тому ми запускаємо програму економічного патріотизму. Це додаткові стимули для локалізації нашого виробництва. Цільові програми підтримки окремих галузей», – сказав Володимир Зеленський.

За його словами, програма економічного патріотизму передбачає зменшення податкового навантаження на підприємців, обмеження перевірок, створення стимулів для залучення коштів населення у бізнес та банківську систему. Крім того, завдяки цій програмі заплановано знизити ПДВ на бензин і дизель, що сприятиме зменшенню цін на пальне.

Президент повідомив, що проведе зустріч із представниками 50 найбільших українських компаній зі сфери великого бізнесу.

«Всі вони мають залишитися в Україні. Їхні підприємства розташовані на українській землі, яку захищають наші військові. Отже, і бізнес має захищати нашу економіку, фінанси, створювати робочі місця. Піднімати та зміцнювати Україну. Разом, кожен на своєму фронті», – переконаний Глава держави.

Водночас Президент зауважив, що нині немає потреби оголошувати загальну мобілізацію, натомість буде здійснено призов громадян, які зараховані до оперативного резерву Збройних Сил. Також будуть проведені навчальні збори резервістів системи територіальної оборони.

Відеозвернення Президента після зустрічі з лідерами всіх парламентських фракцій за посиланням

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи