Новости

Кабмін підтримав скасування оподаткування іноземних стипендій, які українські науковці отримають із джерел за межами країни

13.01.2022

12 січня 2022 року, Урядом підтримано зміни до статті 165 Податкового кодексу України з метою створення сприятливих умов для провадження наукової та науково-технічної діяльності. Зміни забезпечать законодавче підґрунтя для спрощення виплат, оподаткування товарів і послуг у межах проєктів, які здійснюються за рахунок міжнародного грантового фінансування.

Скасування оподаткування іноземних грантів на проведення наукових досліджень і розробок – пріоритетний напрям у галузі розвитку науки та інновацій. На його виконання будуть спрямовані зміни, внесені до Податкового кодексу відповідним законом України. Наразі грантове фінансування забезпечується в межах таких міжнародних програм, як Horizon Europe, COSME, НАТО «Наука заради миру та безпеки», LIFE, Creative Europe, IQ energy, програми ERC, DAAD, GIZ і USAID.

Ухвалені зміни сприятимуть вирішенню наступних проблем:

  • неузгодженість норм чинного законодавства України та міжнародних договорів;
  • застосування стандартних правил оподаткування до іноземних стипендій.

Законопроєкт скасовує стандартні національні правила оподаткування іноземних стипендій, які фізична особа-резидент отримує з джерел за межами України.

Зміни сприятимуть розвитку української науки та міжнародного співробітництва, дотриманню міжнародних зобов’язань України у сфері наукової та науково-технічної діяльності, а також залученню та підтримці молодих вчених.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи