Новости

НАЗК розробило професійний стандарт антикорупційного уповноваженого

06.01.2022

Міністерство економіки України затвердило професійний стандарт «Уповноваженого з антикорупційної діяльності» над яким працювали фахівці Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК). Це дасть поштовх для розвитку професії антикорупційного уповноваженого.

«Звичайно, професійний стандарт не може стати вирішенням усіх проблем професії. Але це сигнал, що професією займаються й рамка того, як із нею можна працювати, щоби не припуститися помилок у регулюванні, плануванні професійних функцій та умов роботи, організації професійного навчання», — зазначає керівник Департаменту запобігання та виявлення корупції Сергій Деркач.

У документі були визначені загальні та професійні компетентності, а також функціонал уповноважених.

До переліку професійних компетентностей уповноваженого ввійшли:

  • доброчесність;
  • досягнення результатів;
  • аналітичні здібності;
  • комунікація та взаємодія.

Чому затвердження професійного стандарту уповноваженого таке важливе?

  • Профстандарт закладає фундамент для розвитку професійної освіти антикорупційних професіоналів. На основі положень Стандарту НАЗК планує ініціювати розробку низки освітніх програм для підготовки антикорупційних професіоналів державного сектору.
  • Підвищення якості праці. Профстандарт не лише визначає критерії оцінки роботи уповноважених, але й декларує обов’язкові умови для якісного виконання своєї роботи антикорупційними уповноваженими.
  • Це стимулюватиме розвиток професії. Разом із появою стандарту підвищиться експертність фахівців та зростатиме їх значення у державних органах та інших організаціях. У перспективі ухвалення Професійного стандарту сприятиме підвищенню рівня оплати праці уповноважених і НАЗК працюватиме над цією реформою.
За матеріалами НАЗК

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи