Новости

Порядок дій платників податків, які перебувають на обліку в контролюючому органі, що здійснює супроводження ВПП та не включені до Реєстру ВПП на 2022 рік

06.01.2022

Фахівці Східного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків повідомляють, що відповідно до пункту 64.7 статті 64 Податкового кодексу України (далі — Кодекс), підпункту 20.1.25 пункту 20.1 статті 20 Кодексу та на виконання пункту 5 розділу ІІІ Порядку формування Реєстру великих платників податків, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 21.10.2015 № 911, зазначає. Платник податків, який не включений до Реєстру великих платників податків на 2022 рік та перебуває на обліку в територіальному органі ДПС, що здійснює податкове супроводження великих платників податків, переводиться на облік до територіального органу за своїм місцезнаходженням з початку нового податкового періоду (календарного року).

Таким чином, платник податків, який перебуває на обліку в контролюючому органі, що здійснює супроводження великих платників податків та не включений на наступний календарний рік до Реєстру великих платників податків, до початку нового календарного року подає заяву за формою № 1-ОПП до контролюючого органу за своїм місцезнаходженням.

Слід зазначити, що п.п. 2 п. 10.22 розд. Х Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 09.12.2011 № 1588 (далі – Порядок № 1588), визначено, що дані про взяття на облік платника податків, якого не включено до Реєстру ВПП та відомості щодо якого містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань (далі – ЄДР), передаються до ЄДР у день взяття на облік у контролюючому органі за новим місцем обліку із зазначенням дати та номера запису про взяття на облік, найменування та ідентифікаційного коду контролюючого органу, у якому платника податків взято на облік.

Контролюючий орган, що здійснює супроводження великих платників податків за попереднім місцем обліку платника податків, не включеного до Реєстру ВПП, здійснює передачу облікової справи платника податків до контролюючого органу за новим місцем обліку у 10-денний строк з дня взяття на облік за новим місцем обліку.

Затверджений ДПС України перелік підприємств щодо зміни основного місця обліку та контролюючого органу по платниках, які не включені до Реєстру великих платників податків на 2022 рік та знаходяться на обліку в міжрегіональних управліннях ДПС по роботі з великими платниками податків.

У разі виникнення додаткових питань щодо порядку переведення, Ви можете звертатися за консультацією до відділу обліку платників та об’єктів оподаткування та надання адміністративних послуг Східного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків за телефонами: (056) 778 45 74,  (061) 219 08 77.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи