Новости

Посвідчення водія, техпаспорт та студентський квиток у Дії тепер приймаються на рівні з паперовими

30.12.2021

Україна стає світовим лідером із цифрових документів. Тепер електронні  водійське посвідчення, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу (техпаспорт) та студентський квиток у застосунку Дія приймаються на рівні з паперовими. Уряд схвалив відповідні постанови.

«‎Водійські права, техпаспорт та студентський у Дії тепер приймаються на рівні з паперовими. Ми зробили перший великий крок до запровадження електронних документів в Україні в серпні, коли запустили цифрові паспорти. Тепер завдяки ухваленому закону про режим paperless в Україні з’явилося поняття електронних документів. І це дозволяє нам набагато швидше оцифровувати документи. Поступово усі важливі для українців документи будуть доступні в Дії»‎, — зазначив Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. 

З 2019 року ці документи були дійсні лише в межах експериментальних проєктів, які успішно себе зарекомендували. За цей час сформували 751 тисячу е-студентських. А також 4,4 млн посвідчень водія та 4,2 млн свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів. 

Постанови набирають чинності з моменту публікації.

Проєкти реалізовано Мінцифрою спільно з Міністерством внутрішніх справ та Міністерством освіти та науки України.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи