Новости

Погашення боргів повторно зареєстрованою ФОП за період першої реєстрації

24.11.2021

Фахівці ДПС у Львівській області інформують, що фізична особа-підприємець стає на облік у податковій за основним місцем обліку у день надходження відомостей про державну реєстрацію фізичної особи-підприємця. Взяття на облік здійснюється датою внесення даних до Реєстру самозайнятих осіб за номером, який відповідає порядковому номеру реєстрації відповідного повідомлення державного реєстратора в журналі за формою № 7-ОПП (п. 6.4 розд. VI Порядку обліку платників податків і зборів, який затверджено наказом Міністерства фінансів України від 09.12.2011 за № 1588).

Тобто незалежно від того, що процедура зняття з обліку фізичної особи-підприємця в контролюючих органах не завершена, але протягом року такий платник вдруге зареєструвався у державного реєстратора, то взяття його на облік здійснюється контролюючими органами за основним місцем обліку у день отримання відомостей з ЄДР щодо фізичної особи-підприємця.

При цьому взяття на облік фізичної особи-підприємця, яка протягом року вдруге зареєструвалася у держреєстратора, але у контролюючих органах ще не була знята з обліку, не припиняє її зобов’язань по забезпеченню остаточних розрахунків з податків від провадження підприємницької діяльності за її першою реєстрацією.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи