Новости

Кабмін підняв глобальну ставку для виплат ковідним лікарням до 634 тис. грн з 1 листопада

17.11.2021

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, що вносить зміни до Програми медичних гарантій та збільшує тариф по пакету “Стаціонарна допомога пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2” до 634 330 грн з 1 листопада 2021 року. Таким чином медзаклади, що працюють із хворими на COVID-19, зможуть отримати підвищені виплати уже за листопад.

“Вже майже місяць медики працюють у посиленому режимі. Споживання кисню хворими з коронавірусною хворобою зросло в 5 разів. Тому ми бачимо необхідність збільшити вартість ковідного пакета, який буде виплачуватися для тих медзакладів, які працюють із хворими на COVID-19. Додатково пацієнтів за ці гроші забезпечуватимуть лікарськими засобами, що потрібні для лікування в умовах інтенсивної терапії та надання медичної допомоги в умовах денного стаціонару”, – коментує міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Попередньо глобальна ставка ковідного пакета становила:

  • 577, 7 тис. грн –  з 1 жовтня 2021 року,
  • 554 тис. грн –  з 1 квітня по 30 вересня 2021 року.

Оплата за надання медичних послуг у зв’язку із запропонованими змінами відбуватиметься в рамках видатків, передбачених на реалізацію програми медичних гарантій у 2021 році. Зокрема за кошти, які були акумульовані у зв’язку зі зменшенням захворюваності на COVID-19 у літній період. 

За матеріалами МОЗ України

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи