Новости

«Портал Дія»: як ФОП подати декларацію платника єдиного податку

27.09.2021

Фахівці ГУ ДПС у Рівненській області інформують, що фізичні особи – підприємці, які працюють за спрощеною системою оподаткування, можуть подати  декларацію платника єдиного податку через «Портал Дія».  Функціонування «Порталу Дія» регламентовано  Постановою Кабінету Міністрів України “Питання Єдиного державного веб-порталу електронних послуг та Єдиного державного порталу адміністративних послуг” від 04 грудня 2019 року № 1137.

Такою послугою можуть скористатись:

ФОП — платники єдиного податку 1– 3 груп, які:

  • не мають найманих працівників;
  • не є платниками ПДВ;
  • не змінювали групу оподаткування з початку 2021 року;
  • не перебувають у процесі припинення підприємницької діяльності. 

Щоб отримати послугу  онлайн необхідно:

1. Зареєструватися  чи авторизуватися в кабінеті громадянина на diia.gov.ua за допомогою електронного підпису або BankID.

2. Дія перевірить дані в реєстрах Державної податкової служби України. Якщо діючий ФОП на спрощеній системі оподаткування і не зареєстрований платником ПДВ — подання декларації стане доступним.

3. Обрати період, за який декларується дохід від підприємницької діяльності.

4. Ввести  суму отриманого за обраний період доходу.

5. Підписати електронним підписом та надіслати декларацію.

Щоб отримати електронний підпис, необхідно звернутися  до будь-якого акредитованого центру сертифікації ключів, надавши заповнену реєстраційну форму, паспортні дані та реєстраційний номер облікової картки платника податків. Також можна створити Дія.Підпис у мобільному застосунку Дія за умови, якщо в Дії у вас є ІD-картка або закордонний паспорт. 

Користувачі ПриватБанку можуть отримати електронний підпис безкоштовно в особистому онлайн кабінеті «Приват24» або у відділенні банку. Електронний ключ до підпису необхідно  зберігати на знімному носії, наприклад, флешці.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи