Новости

До компенсуючої ПН включено зайву ПН: як виправити?

07.09.2021
Тема:

Фахівці Східного міжрегіонального управління ДПС по роботі з ВПП інформують, що у разі якщо до зведеної податкової накладної,  складеної відповідно до п. 198.5 або п.199.1 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) , помилково включено зайву податкову накладну, то зменшення податкового зобов’язання відображається на підставі зареєстрованого в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – ЄРПН) розрахунку коригування  до такої податкової накладної:

  • у разі своєчасної реєстрації в ЄРПН такого розрахунку коригування – у податковій декларації з ПДВ того звітного (податкового) періоду, в якому його складено;
  • у разі несвоєчасної реєстрації в ЄРПН – у податковій декларації з ПДВ того звітного (податкового) періоду, в якому його зареєстровано в ЄРПН.

Таке коригування підлягає відповідному відображенню в рядку 4.1.1, 4.2.1 або 4.3.1 податкової декларації з ПДВ (в залежності від ставки податку, за якою нараховувались зобов’язання, що підлягають коригуванню).

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи