Новости

При заповненні рядка 20.2 Декларації з ПДВ подання додатка 4 є обов’язковим

06.09.2021

 Фахівці ДПС у Волинській області звертають увагу, подання додатка 4 є обов’язковим при заповненні рядка 20.2 декларації.

Додаток 4 заповнюється з урахуванням наступного:

  • сума бюджетного відшкодування, визначена у декларації за звітний (податковий) період (рядок 20.2 декларації) відповідно до ст. 200 Податкового кодексу України, відображається окремо:

а) у сумі (зазначається цифрами), що перераховується на рахунок банку платника із зазначенням номеру рахунка (рядок 20.2.1 декларації);

б) у сумі (зазначається цифрами), що враховується у рахунок сплати грошових зобов’язань або погашення податкового боргу з інших платежів, що сплачуються до Державного бюджету із зазначенням коду бюджетної класифікації та рахунку платежу в ДКСУ (рядок 20.2.2 декларації).

У відомостях щодо суми коштів на рахунку у системі електронного адміністрування ПДВ (далі – СЕА ПДВ), що перевищує суму, яка підлягає перерахуванню до бюджету, відображаються:

  • сума коштів на рахунку у СЕА ПДВ на момент подання декларації;
  • сума узгоджених податкових зобов’язань з податку поточного звітного періоду (рядок 18 декларацій);
  • сума податкового боргу з податку на момент подання декларації;
  • сума коштів на рахунку у СЕА ПДВ, що може бути перерахована на поточний рахунок платника.

При цьому відомості щодо суми коштів на рахунку у СЕА ПДВ, що перевищує суму, яка підлягає перерахуванню до бюджету зазначаються лише у разі наявності суми коштів на рахунку у СЕА ПДВ, що перевищує суму, яка підлягає перерахуванню до бюджету, та якщо прийнято рішення щодо їх перерахування на поточний рахунок або до бюджету в рахунок погашення податкового боргу, яке відображено у заяві.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи