Новости

Чи можуть ФОП - платники ЄП, якими протягом календарного року не досягнуто доходу 1320000 грн., скасувати реєстрацію РРО/ПРРО?

03.09.2021

Фахівці ДПС у Київській області звертають увагу платників податків, що якщо обсяг доходу за 2020 рік фізичної особи – підприємця платника єдиного податку другої – четвертої груп перевищив 1000000 грн., то такі платники мають застосовувати реєстратори розрахункових операцій (далі - РРО) та/або програмні РРО (далі - ПРРО) при здійсненні готівкових розрахунків у обов’язковому порядку.

Така норма діяла до 01.01.2021 року, а з 01.01.2021 року обсяг доходу не має перевищувати 220 розмірів мінімальних заробітних плат встановлених на 2021 рік ( у 2021 році – 1 320 000грн.) – відповідні зміни внесено до п. 61 підрозд. 10 розд. XX «Інші перехідні положення» Податкового кодексу України.

Застосування РРО та/або ПРРО починається з першого числа першого місяця кварталу, наступного за виникненням такого перевищення, та продовжується в усіх наступних податкових періодах протягом реєстрації суб’єкта господарювання як платника єдиного податку.

Скасування реєстрації РРО та/або ПРРО є правом суб’єкта господарювання, яке приймається ним самостійно. У разі, якщо суб’єкт господарювання буде здійснювати діяльність, яка не передбачає обов’язковості застосування РРО та/або ПРРО відповідно до вимог ПКУ чи Закону України №265 «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» і, то у такому випадку можливо скасувати реєстрацію РРО та/або ПРРО і здійснювати діяльність виключно у безготівковій формі розрахунків за допомогою переказу коштів із розрахункового рахунку на розрахунковий рахунок, через установу банку або внесенням готівки через касу банку, використання банківських терміналів самообслуговування (ПТКС, що належать банкам).

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи