Новости

Із 1 вересня у закладах освіти м. Києва діятиме низка заборон для попередження розповсюдження СOVID-19

31.08.2021

У Києві встановлено низку заборон, що діятимуть у закладах освіти та інклюзивно-ресурсних центрах із 1 вересня. Рішення ухвалено для попередження розповсюдження СOVID-19 та з урахуванням імовірного розвитку складної епідемічної ситуації на території міста Києва. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

За його словами, відповідне рішення ухвалила Постійна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій КМДА.

«Першого вересня у заклади освіти повернуться діти. Наше завдання як міської влади – максимально убезпечити їх від ризиків захворіти, зробити усе, аби мінімізувати ризики розповсюдження СOVID-19 у навчальних закладах. Для цього постійна комісія з питань ТЕБ та НС ухвалила рішення та ввела низку заборон, що допоможуть увійти закладам освіти у навчальний процес із мінімальними ризиками розповсюдження коронавірусу», – наголосив Микола Поворозник.

Відповідно до протоколу № 53, із 1 вересня у закладах дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійної (професійно-технічної), вищої освіти незалежно від форм власності, та інклюзивно-ресурсних центрах, заборонять:

у разі встановлення «зеленого» рівня епідеміологічної безпеки:

  • проведення масових (освітніх, наукових, тематичних та інших) заходів без одягнутих усіма учасниками засобів індивідуального захисту;
  • вхід групами та масове перебування в закладі батьків здобувачів освіти;
  • індивідуальне відвідування закладів батьками та вхід і перебування у закладі освіти осіб, які не є учасниками освітнього процесу, без наявності документа, що посвідчує отримання повного курсу вакцинації або негативного результату тестування на СOVID-19, що проведене не більше як за 72 години до відвідування закладу.

у разі встановлення «жовтого» та «помаранчевого» рівнів епідемічної небезпеки:

  • відвідування закладів освіти здобувачами освіти та проведення в закладах освіти масових заходів (вистав, свят, концертів) за участю здобувачів освіти у разі відсутності у більш як 20 відсотків персоналу закладу освіти документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації; відвідування закладів освіти здобувачами освіти у разі, коли на самоізоляції через контакт із особою з СOVID-19 перебуває більше як 50 відсотків здобувачів освіти та персоналу закладу;
  • проведення у закладах освіти масових заходів (вистав, свят, концертів) за участю здобувачів освіти з більш ніж однієї групи (класу) та за присутності глядачів (відвідувачів);
  • відвідування закладів особами, які не є учасниками освітнього процесу;
  • вхід групами та масове перебування у закладі батьків здобувачів освіти;
  • індивідуальне відвідування закладів батьками здобувачів освіти без наявності документа, що посвідчує отримання повного курсу вакцинації або негативного результату тестування на СOVID-19, що проведене не більше як за 72 години до відвідування закладу.

у разі встановлення «червоного» рівня епідеміологічної безпеки:

  • відвідування закладів незалежно від форм власності її здобувачами, крім здобувачів закладів дошкільної освіти, спеціальних закладів освіти та учнів 1-4 класів закладів загальної середньої освіти, здобувачів, які беруть участь у атестації, а також осіб, які беруть участь у заходах з оцінювання якості освіти за умови наявності більш як у 80 відсотків персоналу закладу документа, що посвідчує отримання повного курсу вакцинації.

У разі встановлення «жовтого» та «помаранчевого» рівнів епідемічної небезпеки у закладах загальної середньої освіти/окремих класах, професійної (професійно-технічної), вищої освіти, кількість здобувачів освіти в яких перевищує проектну потужність закладу/перевищує нормативи, має бути організовано у «змішаному (комбінованому)» форматі – як дистанційно, так і в закладі освіти із дотриманням протиепідемічних вимог.

Відповідно до документу, необхідно забезпечити організацію проведення батьківських консультацій/зборів в онлайн режимі.

Комунальна аварійно-рятувальна служба «Київська служба порятунку» на час запровадження протиепідемічних заходів за необхідності надаватиме допомогу з проведення дезінфекції приміщень.

Нагадаємо, Постановою Кабінету Міністрів України від 11 серпня 2021 р. № 855 продовжено адаптивний карантин та режим надзвичайної ситуації в Україні до 1 жовтня 2021 року. Наразі на території всієї країни встановлено «зелений» рівень епідемічної небезпеки.

Крім того, Департамент освіти і науки оновив рамкові пропозиції для закладів освіти та підготував рекомендації щодо роботи у новому навчальному році. Також освітянам рекомендували розробляти освітні програми з урахуванням можливих карантинних обмежень.

За матеріалами Офіційний портал Києва

 

 

 

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи