Новости

За дорученням Мінекономіки Держпраці пришвидшує розгляд документів на отримання дозволів до 5 днів

26.08.2021

На виконання протокольного доручення Першого віце-прем'єр-міністра – Міністра економіки України Олексія Любченка, Держпраці доручило керівникам своїх територіальних органів опрацьовувати запити на отримання дозволів у строк до 5 робочих днів. Це стосується видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки/експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки.

Дорученням передбачається зміна в організації розгляду документів щодо реєстрації та видачі дозволів. У результаті буде запроваджена постійна практика - вони розглядатимуться у строк до 5 робочих днів, що менше граничних термінів, визначених законодавством.

Така практика сприятиме удосконаленню процесу отримання дозвільних документів у сфері виконання робіт/експлуатації обладнання підвищеної небезпеки, та дозволятиме суб’єктам господарювання забезпечувати право на якісне та своєчасне отримання адміністративних послуг.

Держпраці націлена на впровадження змін у підходах щодо надання адміністративних та інших послуг, які полягають у спрощенні, удосконаленні процесів їх надання і опрацювання, а також поетапній їх цифровізації.  

Наразі Держпраці спільно з Мінекономіки працюють над внесенням змін до окремих нормативно-правових актів, які нададуть можливість видавати дозвільні документи у сфері виконання робіт/експлуатації обладнання підвищеної небезпеки  онлайн в електронному вигляді.

За матеріалами Мінекономіки 

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи