Новости

ОМС не мають визначених законом повноважень щодо встановлення мораторію на розміщення зовнішньої реклами

17.08.2021

Державна регуляторна служба України направила подання до Рівненської міської ради про необхідність внесення на розгляд сесії питання про скасування рішень виконавчого комітету міськради №48 від 17.04.2018 року «Про встановлення мораторію на розміщення зовнішньої реклами» та рішення №109 від 23.12.2020 року, яким було внесено зміни до рішення №48 та продовжено дію мораторію до квітня 2025 року.

ДРС звертає увагу на те, що рішення №48 та №109 ставлять одних суб’єктів господарювання (які потребують одержання нових дозволів на вже існуючі спеціальні конструкції, що зумовлено процесом переоформлення дозвільних документів з одного суб’єкта підприємницької діяльності на іншого; одержання нового дозволу на вже існуючі спеціальні конструкції, що зумовлено внесенням змін у технологічні характеристики існуючих рекламних засобів) у привілейоване становище по відношенню до інших суб’єктів господарювання, які потребують одержання нових дозволів на розміщення зовнішньої реклами.

Ухвалені рішення мають ознаки порушення принципу рівного захисту державою всіх суб’єктів господарювання, закріпленого в статтях 13 та 42 Конституції України та статті 6 Господарського кодексу України.

За словами Голови ДРС Олексія Кучера, вищезгадані рішення виконкому Рівненської міської ради також суперечать принципам державної регуляторної політики, визначеним статтею 4 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».

«Вкотре змушений нагадати органам місцевого самоврядування, що рішення виконкомів місцевих рад не можуть суперечити законам та Конституції України. Цього разу направили до Рівненської міської ради подання щодо скасування рішень виконавчого комітету про встановлення та продовження мораторію на розміщення у місті зовнішньої реклами до 2025 року», – заявив Олексій Кучер та наголосив, що держава гарантує усім суб’єктам господарювання рівний захист.

За словами очільника Служби, органи місцевого самоврядування не мають визначених законом повноважень щодо встановлення такого мораторію на розміщення зовнішньої реклами. Тому Олексій Кучер зазначив, що треба встановити у Рівному билборд про ДРС, щоб депутати замислилися, а правоохоронці звернули увагу.

Нагадаємо, раніше ДРС вже зверталася до виконкому Рівненської міськради листом №9384/0/20-19 від 18.12.2019 року щодо скасування рішення виконкому №48 про встановлення мораторію, але натомість депутати міської ради ухвалили інше рішення №109, яким продовжили дію мораторію до квітня 2025 року.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи