Новости

Програму забезпечення інсулінами буде адмініструвати НСЗУ з 1 жовтня 2021 року

13.08.2021
Тема:

Кабмін ухвалив проєкт постанови «Про реімбурсацію лікарських засобів за Програмою державних гарантій медичного обслуговування населення» від 28 липня 2021 року (далі — проєкт).

Відповідно до інформації з офіційного сайту КМУ (www.kmu.gov.ua: «Головна»  «Новини»  «Уряд ухвалив постанову, що оновлює порядок реімбурсації лікарських засобів») цей проєкт визначає нові процедурні механізми для запуску НСЗУ реімбурсації лікарських засобів за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення з 1 жовтня поточного року для лікування цукрового (препарати інсуліну) й нецукрового діабету, розладів поведінки та психіки й епілепсії. Для цього затверджують нові порядки розрахунку граничних оптово-відпускних цін на лікарські засоби та реімбурсації лікарських засобів. Також із 1 жовтня 2021 року пацієнти зможуть отримувати ці самі препарати в межах державної програми реімбурсації «Доступні ліки».

Вказаний проєкт передбачає забезпечення безоплатно інсуліном людини в картриджі чи шприц-ручці пацієнтів із цукровим діабетом із функціональними порушеннями верхніх кінцівок травматичного або неврологічного характеру. Також змінено модель ціноутворення препаратів інсуліну, а саме підходи та принципи того, як держава встановлює ціни на лікарські засоби, вартість яких відшкодовує пацієнтам. Лікар-ендокринолог створює план лікування та призначає певний препарат інсуліну. Потім виписати повторний електронний рецепт відповідно до визначеного ендокринологом плану лікування зможе або лікар-ендокринолог, або сімейний лікар.

Цей проєкт набере чинності з дня офіційного опублікування (на час підготовки номера до друку не опублікований).

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи