Новости

Уряд продовжив адаптивний карантин до 1 жовтня 2021 року

11.08.2021

На засіданні Кабінету Міністрів України 11 серпня 2021 року прийнято рішення про продовження адаптивного карантину, а також продовження режиму надзвичайної ситуації до 1 жовтня 2021 року.

“Кількість нових випадків захворюваності за останні тижні зростає, але передумов для зміни рівня епіднебезпеки поки немає. Закликаю всіх вакцинуватись і захистити себе від можливих тяжких наслідків коронавірусу”, – заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. 

Для протидії розповсюдженню коронавірусу, зокрема його “Дельта”-штаму уряд посилив правила перетину кордону. Але лише вакцинація є єдиним ефективним способом вберегтися від тяжкого перебігу хвороби чи смерті. 

Усі вакцини проти COVID-19, які використовуються в Україні – схвалені ВООЗ для екстреного застосування. Вони безпечні та ефективні. В Україні щеплять такими препаратами:

  • AstraZeneca (в т.ч. SKBio та Covishield);
  • Coronavac/Sinovac-Biotech;
  • Comirnaty/Pfizer-BioNTech;
  • Spikevax/Moderna.

Вакцинація проти COVID-19 в Україні відбувається силами мобільних бригад з імунізації, пунктів щеплень та центрів масової вакцинації. Перелік центрів масової вакцинації та пунктів щеплень шукайте за посиланням.

Записатися на вакцинацію проти COVID-19 можна через свого сімейного лікаря, або ж зателефонувати  безпосередньо до реєстратури медичного закладу, де діє пункт щеплення. Організовані колективи з понад 50 охочими щепитися можуть телефонувати за номером контакт-центру 0 800 60 2019.

За матеріалами МОЗ України

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи