Новости

Відмовили у реєстрації платником ПДВ? Можливі причини

07.07.2021

Про можливі причини відмови контролюючого органу у реєстрації особи, яка провадить або планує провадити господарську діяльність, платником податку на додану вартість розповів начальник Південного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків Володимир Коломієць.

Причини відмови у реєстрації як платника податку закріплені Податковим кодексом України (далі – ПКУ). Зокрема, відповідно до пункту 183.8 статті 183 ПКУ, контролюючий орган відмовляє, якщо за результатами розгляду реєстраційної заяви та/або поданих документів встановлено, що особа не відповідає вимогам, визначеним ст. 180, п. 181.1 ст. 181, п. 182.1 ст. 182 та п. 183.7 ст. 183 ПКУ. «Тобто, якщо особа не підпадає під критерії визначення платника податку на додану вартість, або у випадку подання реєстраційної заяви із порушенням вимог чинного законодавства.

До того ж, якщо існують обставини, які є підставою для анулювання реєстрації згідно зі статею 184 ПКУ, а також якщо при поданні заяви чи визначенні бажаного (запланованого) дня реєстрації не дотримано порядок та строки (терміни) (п.п. 183.1, 183.3 - 183.7 ст. 183 ПКУ) – це може стати причиною відмови у реєстрації платником ПДВ»,— повідомив керівник.

 

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи