Новости

З 1 липня 2021 року для валютно-обмінних операцій форма і зміст розрахункового документа РРО/ПРРО встановлюється Міністерством фінансів

02.07.2021

Національний банк України оновив низку нормативно-правових актів, що регулюють оформлення небанківськими фінансовими установами валютно-обмінних операцій, з метою приведення їх у відповідність до законодавства України. 

Зміни передбачають, що з 1 липня 2021 року для валютно-обмінних операцій форма і зміст розрахункового документа реєстратора розрахункових операцій та/або програмного реєстратора розрахункових операцій (далі – РРО) встановлюється Міністерством фінансів за погодженням Національного банку. 

З огляду на це, центробанк визнав такою, що втратила чинність Постанову № 16 "Про документ для обліку та реєстрації валютно-обмінних операцій" та зміни до неї. 

До 1 липня форму і зміст зазначеного документа визначав Національний банк за погодженням Міністерства фінансів. 

Зазначені зміни затверджені постановами Правління Національного банку від 1 липня 2021 року № 66 "Про визнання такими, що втратили чинність, деяких нормативно-правових актів Національного банку України" та № 67 "Про внесення змін до Положення про здійснення операцій із валютними цінностями". Обидві постанови набрали чинності з 1 липня 2021 року. 

Довідково

З 1 липня 2021 року нову форму та зміст розрахункового документа РРО встановлено Положенням про форму та зміст розрахункових документів/електронних розрахункових документів, затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 21 січня 2016 № 13, зі змінами, унесеними наказом відомства від 8 червня 2021 № 329.

Відповідні зміни зумовлені прийняттям закону № 1017-ІХ "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України", що набрав чинності з 10 грудня 2020 року.

За матеріалами НБУ

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи