Новости

На субсидію нарахували дохід члена родини, який не проживає, – що робити

29.06.2021

Ми з чоловіком мешкаємо удвох. Але за нашою адресою зареєстрований наш старший син. Та з нами він не проживає, про що ми надаємо довідку із сільської ради з іншого села у відділ субсидії (що він не проживає, але зареєстрований). Чи правомірні дії працівників соцзахисту, що нараховуючи нам субсидію, порахували й дохід сина та його дружини?

На запитання відповідає Марина Литовка, головний спеціаліст Сєвєродонецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Мешканець квартири при оформленні субсидії в Декларації про доходи у розділі «склад сім’ї», повинен вказати  родичів, котрі зареєстровані, але фактично не живуть, наприклад, якщо це повнолітній син то в декларації, у розділі II, потрібно відобразити і членів його сім’ї також – дружину та дітей, навіть якщо вони зареєстровані за іншою адресою.

Разом з Декларацією треба подати Заяву з проханням розглянути на Комісії питання про нарахування субсидій на фактичну кількість людей, які мешкають у квартирі. А також надати документ, що підтверджує факт непроживання відповідної особи за цією адресою.

Відповідно до п. 25 Постанови КМУ «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива» № 848, доходи членів домогосподарства, які зареєстровані в житловому приміщенні (будинку), але фактично за даною адресою не проживають, в сукупний дохід домогосподарства не враховуються.

Отже, дії структурного підрозділу з питань соціального захисту населення субсидії не є правомірними, тому що доходи тих, хто зареєстрований, але фактично не проживає у помешканні, не потрібно враховувати під час розрахунку розміру субсидії. Ви можете оскаржити їх дії у суді.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи