Новости

Бізнес підтримує впровадження медіації для індивідуальних трудових спорів

18.06.2021

Наприкінці травня у Парламенті був зареєстрований законопроект № 5555 про вирішення індивідуальних трудових спорів шляхом медіації. Проект пропонує відповідні зміни до Кодексу Законів про праці та визначає такі терміни як «індивідуальний трудовий спір», його предмет та сторін спору.

Індивідуальний трудовий спір визначається як розбіжності між працівником і власником або уповноваженим ним органом, що виникають після укладення трудового договору, до його укладення або після його припинення.

Серед органів, що можуть розглядати індивідуальні трудові спори:

  • місцеві та апеляційні суди (за заявою працівника або власника), 
  • комісія по трудових спорах (за письмовою заявою двох сторін), 
  • проведена у визначеному законом порядку медіація;

СУП підтримує законопроект, що пропонує альтернативний механізм вирішення індивідуальних трудових спорів, а також мінімізує можливі зловживання недобросовісних працівників та роботодавців, обмежуючи терміни звернення до суду для відшкодування збитків.

Крім того, Спілка закликає до ухвалення у другому читанні законопроекту № 3504, що на законодавчому рівні закріплює можливість добровільного позасудового врегулювання конфлікту шляхом переговорів між його сторонами за допомогою медіатора. Проект ухвалено за основу майже рік назад, тож його прийняття є одним з пріоритетів бізнес-спільноти!

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи