Новости

Мінсоцполітики розробляє нові стимули для працевлаштування людей з інвалідністю

18.06.2021

Міністерство соціальної політики України розробляє нові стимули для працевлаштування людей з інвалідністю. Про це повідомила Міністр соціальної політики Марина Лазебна під час презентації нового пілотного проекту «Працюй вільно» (https://www.msp.gov.ua/content/pracyuy-vilno.html ).

Серед головних стимулів Міністр назвала:

  • оплачувані контракти з роботодавцями на навчання та стажування людей з інвалідністю на робочому місці;
  • компенсація роботодавцю протягом двох років з моменту працевлаштування зарплати, податків та соціальних внесків, сплачених за працюючу людину з інвалідністю, у розмірі 50-100% фактичних витрат у залежності від ступеню інвалідності працівника;
  • розвиток програми надомної праці людей з інвалідністю в інтересах бюджетних закладів.

«Діюче законодавство, як показує практика, не дає достатньої мотивації роботодавцям працевлаштовувати людей з інвалідністю. Досвід успішних країн Європейського Союзу свідчить, що головним інструментом роботи в цьому напрямі має бути дієвий комплекс стимулюючих заходів для роботодавців», – зазначила Марина Лазебна.

За словами Міністра, Мінсоцполітики також розпочало підготовку програми «Рука допомоги» для осіб з інвалідністю, які хочуть заснувати власний бізнес. Марина Лазебна зазначила, що держава запропонує цим людям пільгову безвідсоткову допомогу на закупівлю обладнання та матеріалів для ведення бізнесу строком на п’ять років, а повертати її вони зможуть за рахунок сплачених податків.

Проект «Працюй вільно» – спільна ініціатива Міністерства соціальної політики України, громадської організації «Громадський рух Соціальна єдність» за підтримки Ради Європи.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи