Новости

Мінфін пропонує уточнити окремі положення щодо оприлюднення консолідованої фінансової звітності — законопроект

16.06.2021

Мінфін на своєму офіційному вебсайті оприлюднив проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» (далі – законопроект).

Законопроект розроблено на виконання п. 134 Плану законопроектної роботи Верховної Ради України на 2021 рік і  п. 257 Плану пріоритетних дій Уряду на 2021 рік.

Законопроектом пропонується:

  • запровадити категорії груп материнського підприємства та його дочірніх підприємств;
  • звільнити від обов’язкового складання і подання консолідованої фінансової звітності, крім малих груп, також групи середніх розмірів;
  • удосконалити окремі норми щодо подання фінансової звітності, складеної за МСФЗ на основі таксономії фінансової звітності в єдиному електронному форматі;
  • уточнити положення щодо оприлюднення консолідованої фінансової звітності;
  • удосконалити положення щодо первинних документів.

Законопроект оприлюднено на офіційному вебсайті Міністерства фінансів України за адресою: https://www.mof.gov.ua/ у рубриці «Проекти нормативно-правових актів» розділу «Законодавство».

Зауваження та пропозиції до законопроекту просимо надавати протягом 10 робочих днів з дня його оприлюднення на офіційному  вебсайті Міністерства фінансів України у письмовій та/або електронній формі за адресою:

  • Міністерство фінансів України, 01008, м. Київ-8, вул. Грушевського, 12/2 або 04071, м. Київ, вул. Межигірська, 11, e-mail: kovtun@minfin.gov.ua.

ДОВІДКОВО:

  • Проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення зміни до пункту 3 Порядку зупинення реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних» (завантажити)
  • Повідомлення про оприлюднення проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» (завантажити)
  • Порівняльна таблиця до проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» (завантажити)

 

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи