Новости

Оновлено Порядок повернення коштів, помилково або надміру зарахованих до бюджетів — зміни діють з 4 червня

14.06.2021

Фахівці Східного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків повідомляють про зміни до Порядку повернення коштів, помилково або надміру зарахованих до  бюджетів.

З метою приведення у відповідність до вимог законодавства наказом Міністерства фінансів від 29.04.2021 року № 244 внесені зміни до наказу Міністерства фінансів від 03.09.2013 року № 787.

Порядок повернення коштів, помилково або надміру зарахованих до  бюджетів визначає процедури:

  • повернення коштів, помилково або надміру зарахованих до державного та місцевих бюджетів, а саме: податків, зборів, пені, платежів та інших доходів бюджету, коштів від повернення до бюджетів бюджетних позичок, фінансової допомоги, наданої на поворотній основі, та кредитів, у тому числі залучених державою (місцевими бюджетами) або під державні (місцеві) гарантії (далі - платежі);
  • перерахування між видами доходів і бюджетів коштів, помилково та/або надміру зарахованих до відповідних бюджетів через єдиний рахунок.

У разі зміни реквізитів рахунку за надходженнями, з якого необхідно здійснити повернення коштів державного та/або місцевих бюджетів, та перерахування між видами доходів і бюджетів коштів, помилково та/або надміру зарахованих до відповідних бюджетів через єдиний рахунок, таке повернення (перерахування) здійснюється зі зміненого рахунку за надходженнями.

Повернення коштів, помилково або надміру зарахованих до місцевих бюджетів непідконтрольних територій, з єдиного рахунка з причин технічних та/або методологічних помилок під час формування реєстру платежів з єдиного рахунка в розрізі окремого платника у складі зведеного реєстру платежів з єдиного рахунка згідно з Податковим кодексом України, здійснюється відповідним головним управлінням Казначейства у Донецькій та Луганській областях за повідомленням органу ДПС (без відповідного погодження з Донецькою та Луганською обласними військово-цивільними адміністраціями).

Повернення помилково або надміру зарахованих до бюджету платежів та перерахування між видами доходів і бюджетів коштів, помилково та/або надміру зарахованих до відповідних бюджетів через єдиний рахунок, у національній валюті здійснюється Казначейством або головними управліннями Державної казначейської служби України в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі (далі - головні управління Казначейства) з відповідних бюджетних рахунків для зарахування надходжень (далі - рахунки за надходженнями), відкритих в Казначействі відповідно до законодавства, шляхом оформлення розрахункових документів.

Дія цього Порядку не поширюється на операції з бюджетного відшкодування ПДВ та безспірного списання коштів державного бюджету та місцевих бюджетів на підставі рішення суду.

 Наказ № 244 набрав чинності 04.06.2021 (опцбліковано в "Офіційному віснику України" № 42 від 04.06.2021).

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи