Новости

Щодо отримання застрахованою особою допомоги по тимчасовій втраті працездатності у разі хвороби матері, яка перебуває у післяпологовій відпустці

11.06.2021

Фахівці ФССУ в Херсонській області повідомляють, у відповідності до пункту 3.13. Інструкції про порядок видачі документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність громадян, затверджену наказом Міністерства охорони здоров'я України від 13 листопада 2001 року № 455 (далі – Інструкція № 455), “Листок непрацездатності видається працюючій особі, яка здійснює догляд за дитиною віком до трьох років, дитиною-інвалідом віком до 16 років, у випадку хвороби матері (опікуна, іншого члена сім'ї, який перебуває у відпустці для догляду за дитиною віком до 3 років, виховує дитину-інваліда віком до 16 років) на період, коли вона за висновками лікаря не може здійснювати догляд за дитиною.”

 Пунктом 5 статті 22 Закону України “Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування” від 23.09.1999 № 1105-XIV (далі – ЗУ № 1105) встановлено, що допомога по тимчасовій непрацездатності в разі захворювання матері або іншої особи, яка фактично здійснює догляд за дитиною віком до трьох років або дитиною з інвалідністю віком до 18 років, надається застрахованій особі, яка здійснює догляд за дитиною, з першого дня за весь період захворювання в порядку та розмірах, встановлених цим Законом.

Розглянувши вищевикладене, видно, що норма ЗУ № 1105 не містить такої ознаки для особи, яка доглядає за такою дитиною віком до трьох років в разі хвороби матері, яка не перебуває у відпустці для догляду за дитиною віком до 3 років.

Для вирішення цього питання, перш за все, необхідно детально проаналізувати зміст норми ЗУ № 1105 та пункту 3.13. Інструкція № 455. Так, допомога по тимчасовій непрацездатності по догляду за дитиною віком до трьох років, надається застрахованій особі при наявності сукупності наступних ознак:

1) вік дитини не має перевищувати трьох років;

2) хвороби матері або іншої особи, яка доглядає за цією дитиною.

Інших ознак, зокрема такої, як: “перебування у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею трьох років” — ці норми не містять.

Тому, застрахована особа має право на отримання допомоги по тимчасовій непрацездатності для догляду за дитиною віком до трьох років в разі хвороби матері, яка не перебуває у відпустці для догляду за дитиною віком до 3 років. Також, застрахована особа має право на отримання допомоги по тимчасовій непрацездатності у разі хвороби матері в період її перебування у післяпологовій відпустці і за висновком лікаря не може здійснювати догляд за дитиною.

Необхідно також взяти до уваги те, що допомога по вагітності та пологах є окремим видом матеріального забезпечення застрахованих осіб, яке компенсує втрату заробітної плати за період відпустки у зв'язку з вагітністю та пологами, тобто не є допомогою по тимчасовій непрацездатності. Інакше кажучи, допомога по тимчасовій непрацездатності для догляду за дитиною віком до 3 років і допомога по вагітності та пологах є окремими видами матеріального забезпечення і можуть надаватися за один і той же період часу.

Щодо опікуна або іншого члена сім’ї – при виникненні спору щодо необхідності перебування вищезазначених осіб у відпустці для догляду за дитиною віком до 3 років для отримання застрахованою особою матеріальної допомоги за рахунок Фонду, суд, зважаючи на один з принципів законності, зазначений в частині четвертій статті 9 Кодексу адміністративного судочинства України, застосує правовий акт, який має вищу юридичну силу, тобто ЗУ № 1105, у якому застереження щодо необхідності перебування у відпустці відсутнє.

Висновок: застрахована особа має право на отримання допомоги по тимчасовій непрацездатності для догляду за дитиною віком до трьох років в разі хвороби матері в період її перебування у післяпологовій відпустці.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи