Новости

Роз’яснення ДПС щодо статусу неприбутковості ЗОЗ-КНП

05.06.2021
Тема:

ДПС надала дві ІПК щодо відповідності вимогам для перебування ЗОЗ-КНП в статусі неприбуткової організації:

1) ІПК від 19.05.2021 № 1900/ІПК/99-00-21-02-02-06;

2) ІПК від 19.05.2021 № 1902/ІПК/99-00-21-02-02-06.

У першій з них до ДПС поставили таке запитання: «Чи не втратить ЗОЗ-КНП статус неприбутковості у разі укладення таким підприємством договору з банком на відкриття банківського рахунку, однією з умов якого буде нарахування процентів на щоденні залишки коштів на вказаному рахунку?».

У другій з них заявника турбувало, «чи впливає наявність балансового прибутку на неприбутковий статус підприємства та чи може таке підприємство планувати наявність балансового прибутку при формуванні фінансового плану».

ДПС вказує, що не призведе до втрати статусу неприбутковості ЗОЗ-КНП ні отримання доходів у формі процентів від розміщення на банківському рахунку тимчасово вільних залишків коштів неприбутковою організацією, ні наявність балансового прибутку. Головне — не порушувати вимог, установлених п.п. 133.4.1 Податкового кодексу України від 02.12.2010 № 2755-VI. Обов’язковими умовами перебування КНП в статусі неприбуткової організації є, зокрема, заборона розподіляти доходи (прибутки) або їх частину серед засновників (учасників), членів таких організацій, працівників (крім оплати їхньої праці, нарахування єдиного соціального внеску), членів органів управління та інших пов’язаних із ними осіб та використання своїх доходів (прибутків) виключно для фінансування видатків на утримання такої неприбуткової організації, реалізації мети (цілей, завдань) та напрямів діяльності, визначених її установчими документами.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи