Новости

З 1 травня у Київській та Миколаївській областях скасовується червоний рівень епідемічної небезпеки

30.04.2021

З 00 год. 00 хв. 1 травня на території Київської та Миколаївської областей скасовується червоний рівень епідемічної небезпеки. Таке рішення прийняте на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 30 квітня.

За словами заступника Міністра охорони здоров’я – головного державного санітарного лікаря Віктора Ляшка, в областях спостерігається стійке покращення епідемічної ситуації і щотижнева кількість госпіталізацій, підтверджених нових випадків захворювання зменшилась в 1,5-2 рази в порівняні з попереднім тижнем.

«Завантаженість ліжок з киснем у Київській області становить 49%, в Миколаївській – 52%. Рівень госпіталізацій у двох областях менше 60 осіб на 100 тисяч населення. Коефіцієнт виявлення нових випадків інфікування менше 20%. В Київській області цей показник 15%,  в Миколаївській – 19%», - зазначив Віктор Ляшко і додав, що є всі передумови для переведення цих регіонів з червоного в жовтий рівень епідемічної небезпеки.

Також головний державний санітарний лікар підкреслив, що крім стабілізації ситуації з коронавірусною хворобою спостерігається стабілізація ситуації захворюваності на грип та ГРВІ.

Таким чином за результатами заслуханих доповідей та з урахуванням обговорення Комісією ТЕБ та НС вирішено скасувати з 00 год. 00 хв. 1 травня 2021 р. червоний рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 у Київській та Миколаївській областях.

Головам ОДА доручено забезпечити дотримання відповідних обмежувальних протиепідемічних заходів. Також забезпечити щоденну оцінку епідемічної ситуації в регіоні, зокрема, на рівні об’єднаних територіальних громад, та за необхідності запровадити додаткові обмежувальні протиепідемічні заходи, направлені на стримування поширення COVID-19.

За матеріалами Урядовий портал

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи