Новости

Готуємося до чергових змін у Порядок № 100

29.04.2021
Тема:

На погодженні у профспілках перебувають зміни до Порядку обчислення середньої заробітної плати, затвердженого постановою КМУ від 08.02.1995 № 100 (далі — Порядок № 100).

З головного: під час розрахунку середньої зарплати планують спростити механізм урахування премійнарахованих за період більше ніж місяць. Якщо такі зміни буде узгоджено та ухвалено, то перерахунок раніше розрахованих середніх зарплат після нарахування премій за 2 і більше місяців проводити буде не потрібно.

У планах також унесення змін до розрахунку середньої зарплати з огляду на виплати за 2 місяці відповідно до абз. 2 п. 8 Порядку № 100 (на основі посадового окладу чи мінімальної заробітної плати)А саме планують додати умову, що якщо правилами внутрішнього трудового розпорядку чи трудовим договором працівникові встановлено індивідуальний графік роботито, визначаючи середньоденну зарплату, необхідно враховувати індивідуальний графік роботи працівника (а не графік роботи підприємства). Зазначимо, що раніше на дотримання такої умови вказували спеціалісти Мінекономіки в листі від 06.01.2021 № 4709-06/524-07. Тепер це планують прописати в Порядку № 100.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи