Новости

Шкоду здоров’ю через вакцинацію буде компенсувати Кабмін

29.04.2021
Тема:

Кабмін ухвалив постанову «Деякі питання державної компенсації шкоди, пов’язаної з ускладненнями, що можуть виникнути після вакцинації від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» від 31.03.2021 № 371 (далі — постанова № 371).

Відповідно до п. 1 постанови № 371 Кабмін затвердив:

1) Порядок здійснення державної компенсації шкоди, пов’язаної з ускладненнями, що можуть виникнути після вакцинації від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2;

2) Порядок використання коштів, спрямованих на здійснення державної компенсації шкоди, пов’язаної з ускладненнями, що можуть виникнути після вакцинації від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Відшкодовувати несприятливі наслідки для здоров’я, завдані вакцинацією, Кабмін буде в разі встановлення особі групи інвалідності або настання смерті, пов’язаної з ускладненнями, що можуть виникнути після вакцинації від COVID-19 (п.п. 2 п. 2 постанови № 371). Причинний зв’язок інвалідності осіб з ускладненнями, що виникли після вакцинації від COVID-19, установлюють на підставі протоколу розслідування, який надає група оперативного реагування на несприятливі події після імунізації, за формою, затвердженою МОЗ.

Постанова № 371 набрала чинності 23 квітня 2021 року.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи