Новости

Звітність нотаріусів: куди подавати

29.04.2021

Фахівці ДПС у Луганській області інформують. Відповідно до пункту 174.4 статті 174 розділу IV Податкового кодексу України нотаріус за місцем розташування державної нотаріальної контори або робочого місця приватного нотаріуса та/або в сільських населених пунктах — уповноважена на це посадова особа відповідного органу місцевого самоврядування за місцем відкриття спадщини щокварталу подають до контролюючого органу інформацію про видачу свідоцтв про право на спадщину в порядку, встановленому цим розділом для податкового розрахунку. У такому самому порядку нотаріуси подають інформацію про посвідчення договорів дарування.

Згідно з підпунктом 1 пункту 6.8 розділу VI Порядку обліку платників податків i зборів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 09.12.2011 № 1588 зі змінами, якщо робоче місце нотаріуса знаходиться на території іншої адміністративно-територіальної одиниці, ніж місце його постійного проживання, то нотаріус повинен стати на облік за неосновним місцем обліку в контролюючому органі за місцезнаходженням свого робочого місця відповідно до розділу IV Податкового кодексу України.

Відповідно податковий розрахунок, але виключно з додатком (-ами) 4ДФ, для таких випадків може подаватися нотаріусом до контролюючого органу за неосновним місцем обліку.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи