Новости

Бізнес Асоціація отримала роз’яснення від КМДА та Держпродспоживслужби щодо застосування окремих карантинних обмежень у Києві

28.04.2021

Під час нещодавньої онлайн зустрічі, 20 квітня, представників Європейської Бізнес Асоціації з КМДА та Головним управлінням Держпродспоживслужби в місті Києві було обговорено ряд важливих для бізнесу питань щодо епідеміологічної ситуації в місті, а також найбільш проблемні для бізнесу моменти, пов’язані з введенням обмежень на здійснення господарської діяльності підприємствами. За результатами зустрічі було домовлено, що представники органів влади наддадуть офіційні роз’яснення щодо ряду запитань від бізнесу, озвучених під час зустрічі.

Раді повідомити, що такі роз’яснення від представників державних органів вже надійшли на адресу Асоціації та доступні для ознайомлення спільноті за посиланнями: 

У своїх роз’ясненнях Управління Держпродспоживслужби пояснило ситуацію щодо можливості надавати доступ споживачам до інших груп товарів, магазинами, 60% торговельної площі яких відведено для торгівлі продуктами харчування, пальним, ліками, ветпрепаратами, засобами гігієни, побутовою хімією, засобами зв’язку, пресою та садивним матеріалом (дозволені для офлайн торгівлі товари). Зокрема, бізнес-спільноту турбував той факт, що останні протокольні рішення КМДА встановили більш суворі обмеження, ніж ті, що зазначені у Постанові Уряду №1236 для «червоної зони» щодо доступу до інших товарів непродовольчої групи, представлених в асортименті магазинів. Зокрема, представники Держпродспоживслужби пояснили, що більш жорсткі вимоги протокольних рішень КМДА щодо обмеження доступу до інших груп непродовольчих товарів, на які не поширюються винятки, зазначені в Постанові №1236 щодо дозволених для офлайн торгівлі товарів, діяли в Києві до 22 березня 2021 року, тобто до того дня, поки Київ перебував в так-званій «помаранчевій зоні» епідеміологічної небезпеки. З 23 березня Київ перейшов до «червоної зони», відповідно, почали застосовуватись положення Постанови №1236 для «червоної зони», які дозволяють доступ до інших непродовольчих товарів суб’єктам господарювання, 60% площі яких відведено для торгівлі дозволеними товарами.

Окрім цього, Управління Держпродспоживслужби пояснило, що для здійснення адресної доставки товарів непродовольчими магазинами, підприємці можуть використовувати власну службу доставки, третіх осіб або, за погодженням з клієнтом, може здійснюватися самовивіз товару. Однак, основна вимога – видача товару має здійснюватися за межами магазину з розрахунком через онлайн-сервіси платежів, банківською картою або готівкою кур’єру при отриманні замовлення.

В свою чергу в КМДА ще раз підтвердили, що чинне законодавства дозволяє здійснювати торгівлю засобами зв’язку і телекомунікацій, а також засобами гігієни у період встановлення «червоного» рівня епідеміологічної небезпеки.

Окремо, звертаємо увагу, що згідно з наявною інформацією очікується, що з 1 травня місто Київ повернеться до «помаранчевої» зони. Відтак, кількість обмежень для здійснення господарської діяльності буде суттєво зменшена.

Тож, слідкуйте за оновленнями інформації щодо ситуації з COVID обмеженнями на нашому сайті, а також у відповідних інформаційних розсилках представників департаменту захисту інтересів компаній-членів Європейської Бізнес Асоціації.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи