Новости

Мінфін: Малі та середні підприємства-експортери отримають додаткове фінансування для подолання наслідків кризи, спричиненої COVID-19

28.04.2021

26 квітня 2021 року, завершились переговори між українською делегацією та Міжнародним банком реконструкції та розвитку (МБРР) щодо укладення Гарантійної угоди. Угода має на меті забезпечення доступом експортноорієнтованих малих і середніх підприємств (далі - МСП) до фінансових ресурсів довгострокового характеру для поповнення обігових коштів та здійснення інвестицій у розвиток.

Скористатися такими фінансовими можливостями зможуть малі і середні підприємства-експортери, а також підприємства що залучено до внутрішнього постачання та які реалізують експортно-орієнтованим підприємствам щонайменше 50% своєї продукції та зазнали певних матеріальних збитків під час кризи, спричиненої COVID-19.

Представники Міністерства фінансів зазначили, що така фінансова підтримка МСП є одним із пріоритетних напрямів співпраці із міжнародними фінансовими організаціями, який дозволить надати експортноорієнтованим МСП необхідну сьогодні фінансову допомогу, забезпечить інвестиції у їх розвиток та дасть змогу зберегти  робочі місця, а також створити передумови для активізації інвестиційної діяльності.

Довідково

19 квітня 2021 року, Кабмін прийняв постанову «Деякі питання реалізації спільного з Міжнародним банком реконструкції та розвитку інвестиційного проекту «Додаткове фінансування для протидії COVID-19 в рамках Проекту доступу до довготермінового фінансування» та схвалив Розпорядження Президента України «Про делегацію України для участі у переговорах з Міжнародним банком реконструкції та розвитку щодо укладення Гарантійної угоди (Додаткове фінансування для протидії COVID-19 в рамках  Проекту доступу до довготермінового фінансування) між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку».

Проектом «Додаткове фінансування для протидії COVID-19 в рамках Проекту доступу до довготермінового фінансування» передбачено залучення кредиту від МБРР в розмірі 100 млн дол. США для надання експортоорієнтованим малим та середнім підприємствам доступу до довготермінового фінансування.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи