Новости

Мінекономіки затвердило гігієнічні вимоги до виробництва мінеральних та джерельних вод

13.04.2021

Відповідний наказ «Про затвердження Гігієнічних вимог до виробництва та обігу вод природних мінеральних і вод джерельних» №741 підписав Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

Наказом визначаються гігієнічні вимоги до:

  • виробництва та обігу води природної мінеральної та води джерельної;
  • обладнання і технологічного устаткування, які використовуються під час вказаних вище процесів;
  • обробки води природної мінеральної та джерельної.

Також наказ врегульовує питання:

  • маркування води природної мінеральної та джерельної;
  • застосування до вод природних мінеральних та вод джерельних окремих видів тверджень, наприклад: «Стимулює травлення», «Підходить для приготування їжі для немовлят» тощо.

Вимоги наказу не будуть застосовуватись до вод, які використовуються для лікувальних цілей (є лікарськими засобами), а також вод, які споживаються людьми в місці їх видобування або в місці їх природного виходу на поверхню.

«Наказ дозволить запровадити європейські вимоги до вод природних мінеральних, усунути бар’єри для інвестицій у виробництво таких вод в Україні та створити умови для добросовісної конкуренції на ринку», – зазначив заступник Міністра Сергій Глущенко.

Наказ ґрунтується і відповідає вимогам Директиви Європейського парламенту і Ради Європейського Союзу 2009/54/EC від 18 червня 2009 р. про використання і розміщення на ринку природних мінеральних вод.

Наказ набере чинності через три місяці з дня його офіційного опублікування.

Детальніше з документом можна ознайомитись за посиланням.

За матеріалами Мінекономіки

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи