Новости

Держекоінспекція посилює співпрацю з правоохоронцями: оперативно повідомлятимуть про недопуски та масштабні порушення

26.03.2021

У Держекоінспекції напрацювали механізми співпраці з правоохоронцями для збільшення відсотку розслідуваних екологічних злочинів та забезпечення невідворотної відповідальності для порушників. Про це повідомив голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований. 

«Вчора провів нараду з керівництвом територіальних та регіональних органів Держекоінспекції, під час якої напрацювали механізми для посилення співробітництва з відділками поліції та прокуратури в усіх областях. 

Наголосив на тому, що інспектори зобов'язані повідомляти правоохоронні органи про всі без винятку випадки недопусків на підприємства, адже це свідчить про приховування екологічних порушень на об'єктах. У разі ігнорування правоохоронцями звернень ДЕІ про недопуски чи факти, що містять ознаки кримінальних порушень, місцеві інспекції повинні повідомляти Центральний апарат, який буде звертатись до Генпрокуратури», – заявив Андрій Мальований.

Посадовець під час наради також підкреслив, що підрозділи ДЕІ мають забезпечувати оприлюднення інформації про резонансні природоохоронні порушення та хід судових справ щодо виявлених злочинів. 

«Крім того, я дав доручення про проведення координаційних нарад за участі терорганів Держекоінспекції та прокуратури у кожній області для визначення напрямків і механізмів співпраці. Посилення співробітництва дозволить збільшити відсоток розслідуваних екологічних злочинів та забезпечити невідворотну відповідальність для порушників», – додав Андрій Мальований. 

Він також підкреслив, що цьогоріч інспекція матиме додаткові інструменти, щоб відстоювати факти природоохоронних порушень у судах. Йдеться про збільшення фінансування ДЕІ в частині сплати судового збору. В результаті тероргани інспекції можуть звертатись до суду в кожному випадку відмови порушника сплачувати збитки.

 

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи