Новости

Закон не дозволяє ОМС затверджувати порядки щодо пайової участі у розвитку інфраструктури

24.03.2021

Місцеві органи влади не мають правових підстав для розробки та затвердження порядку залучення, розрахунку розміру і використання коштів пайової участі у розвитку інфраструктури населеного пункту.

Законом про стимулювання інвестиційної діяльності внесені зміни до Закону України “Про регулювання містобудівної діяльності”, якими повністю скасовується пайова участь у розвитку інфраструктури населеного пункту з 1 січня 2020 року.

Крім того, Законом про містобудівну діяльність визначено заборону органам, що здійснюють управління у сфері містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду, вимагати від замовника будівництва надання будь-яких послуг, матеріальних або нематеріальних активів, у тому числі здійснення будівництва об’єктів. 

Тож деяким ОМС необхідно переглянути затверджені ними Порядки залучення, розрахунку розміру і використання коштів пайової участі у розвитку інфраструктури населених пунктів.

У зв’язку з цим, представниця ДРС у Черкаській області нагадала посадовим особам Червонослобідської, Дмитрушківської та Ладижинської територіальних громад  про вимоги чинного законодавства України.

Слід зазначити, що дана проблема має системний характер. За результатами проведеного Секторами ДРС моніторингу, у 2020 році було виявлено 20 рішень ОМС, якими затверджено такі порядки.

Отже, повноваження органів місцевого самоврядування чітко визначені чинним законодавством, тому прийняття зайвих регуляторних актів є недоцільним та суперечить принципам державної регуляторної політики.

Нагадаємо, що органи місцевого самоврядування не мають підстав вимагати від суб’єктів господарювання отримувати дозвіл на провадження торговельної діяльності за межами торговельних приміщень та ринків.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи