Новости

Доплати за окремі види педагогічної діяльності

19.03.2021

Фахівці ГУ Держпраці у Дніпропетровській області повідомляють, з метою реалізації права дітей з особливими освітніми потребами на освіту за місцем проживання, їх соціалізації та інтеграції в суспільство в закладах загальної середньої освіти організовуються класи з інклюзивним навчанням. Відповідно до Порядку з організації інклюзивного навчання у загальноосвітніх навчальних закладах, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 15.08.2011 № 872.

Інклюзивний клас або клас з інклюзивним навчанням це клас у закладі загальної середньої освіти, в якому серед інших дітей навчаються одна три (одна – дві) дитини з особливими освітніми потребами.

В листі Міністерстві освіти і науки України від 09.08.2018 №2.5-2087, та Постановою Кабінету Міністрів України від 14.02.2018 №72 внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 25.08.2004 №1096 5 “Про встановлення розміру доплати за окремі види педагогічної діяльності”, відповідно до яких встановлено доплату в граничному розмірі 20% посадового окладу (ставки заробітної плати) педагогічним працівникам і помічникам вихователів в інклюзивних класах (групах) усіх закладів освіти.

Зазначена доплата встановлюється педагогічним працівникам, які працюють в інклюзивному класі (групі), тільки за години роботи у інклюзивних класах (групах). Конкретний розмір доплати встановлює керівник закладу, ураховуючи кількість осіб з особливими освітніми потребами у класі (групі), складність порушення розвитку дітей, рівень відповідальності та обсяг роботи кожного працівника, який працює з такими дітьми, тощо.

Тобто, така доплата встановлюється усім вчителям та іншим педагогічним працівникам закладу загальної середньої освіти, які працюють в інклюзивному класі (групі), але не на все навантаження, а тільки за години роботи у таких класах (групах). Оскільки посада асистента вчителя інклюзивних класів вводиться в закладах загальної середньої освіти саме для роботи в інклюзивних класах, то таким працівникам зазначена доплата встановлюється на все навантаження за цією посадою.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи