Новости

Особливості заповнення та термін реєстрації АН, складених на пальне, реалізоване платником для власного споживання з акцизного складу (АЗС)

18.03.2021

Які особливості заповнення та який термін реєстрації акцизних накладних, складених на пальне, реалізоване платником для власного споживання з акцизного складу, який є місцем роздрібної торгівлі пальним (АЗС)?

Порядок заповнення акцизної накладної, розрахунку коригування акцизної накладної, заявки на поповнення (коригування) залишку пального, заявки на поповнення (коригування) залишку спирту етилового, затверджений наказом Міністерства фінансів України від 27.11.2020 № 729 (далі – Порядок № 729).

На загальний обсяг пального, використаного для власного споживання чи промислової переробки протягом звітного місяця, особою, яка реалізує пальне може бути складена зведена акцизна накладна за кожним кодом товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД та окремо за кожним акцизним складом/акцизним складом пересувним не пізніше останнього дня звітного місяця.

При цьому, у верхній лівій частині акцизної накладної зазначаються:

  • у полі «Коди операцій для складання в одному примірнику» – цифра «1»;
  • у полі «Умови оподаткування» – ознака щодо умов оподаткування пального «0»;
  • у полі «Напрям використання» – напрям «0».

Усі акцизні накладні, розрахунки коригування акцизної накладної підлягають реєстрації в Єдиному реєстрі акцизних накладних (далі – ЄРАН) (п. 3 розд. І Порядку № 729).

Відповідно до п. 231.6 ст. 231 Податкового кодексу України реєстрація в ЄРАН, зокрема, першого примірника зведеної акцизної накладної здійснюється не пізніше 15 календарних днів з дня її складання.

Отже, при реалізації пального для власного споживання з акцизного складу, який є місцем роздрібної торгівлі пальним (АЗС), платником складається зведена акцизна накладна за кожним кодом товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД та окремо за кожним акцизним складом/акцизним складом пересувним не пізніше останнього дня звітного місяця. Реєстрація в ЄРАН зведеної акцизної накладної здійснюється не пізніше 15 календарних днів з дня її складання (з урахуванням дня складання).

За матеріалами «ЗІР: категорія 114.11»

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи