Новости

У Києві канікули для учнів 5-11 класів розпочнуться на два дні раніше — з 18 березня

17.03.2021

Через загрозливу ситуацію із захворюваністю на коронавірус у Києві влада столиці ухвалила рішення розпочати весняні канікули для учнів 5-11 класів на два дні раніше – з четверга, 18 березня. Садочки та початкова школа поки працюватимуть у звичному режимі. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час термінового онлайн-брифінгу.

«З того, що в наших повноваженнях – місцевої влади: Київ ухвалив рішення розпочати весняні канікули для учнів 5-11 класів на два дні раніше – з четверга, 18 березня. Садочки та початкова школа поки працюватимуть у звичному режимі», – повідомив Віталій Кличко. 

Він наголосив, що ситуація в місті складна. Сьогодні в стаціонарах медзакладів столиці – понад 3500 госпіталізованих пацієнтів. Хворих та з підозрою на коронавірус. Із них 71 відсоток людей – у тяжкому стані. Це найскладніша ситуація для медиків Києва від початку пандемії.

«З такими темпами розповсюдження вірусу і кількістю госпіталізацій за добу вже за кілька днів місць у лікарнях не буде. До того ж, досі, попри обіцянки Уряду,  для киян так і не надали ліжка в закладах Національної академії наук, МОЗу та відомчих лікарнях. А це загалом – більше 11 тисяч ліжок», – наголосив Віталій Кличко. 

Також мер Києва закликав мешканців столиці не бути легковажними – носити маски і дотримуватися обмежень. Адже ситуація надзвичайно серйозна.

«Простіше носити маску і дотримуватися обмежень, ніж потім лікуватися! А бізнесу хочу сказати: будьте відповідальними – і за своє здоров’я, і за здоров’я інших людей! Контролюйте наповненість закладів та дотримання санітарних вимог! Інакше, якщо ситуація погіршиться, – заклади знову будуть зачинені!» – сказав Віталій Кличко.

За матеріалами КМДА

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи