Новости

УВАГА! Останній день для подання заяви про перехід на спрощену систему —16 березня

15.03.2021

Фахівці ДПС у м. Києві нагадують, що 16 березня 2021 року є останнім терміном подання:

  • заяви про перехід на спрощену систему платником інших податків і зборів;
  • заяви про перехід на іншу групу платника єдиного податку.

Відповідно до пп. 298.1.4 п. 298.1 ст. 298 Податкового кодексу України (далі – ПКУ)  суб'єкт господарювання, який є платником інших податків і зборів, може прийняти рішення про перехід на спрощену систему оподаткування шляхом подання заяви до контролюючого органу не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу.

Перехід на спрощену систему оподаткування може бути здійснений за умови, якщо протягом календарного року, що передує періоду переходу на спрощену систему оподаткування, суб'єктом господарювання дотримано вимоги, встановлені в пункті 291.4 статті 291 ПКУ. До поданої заяви додається розрахунок доходу за попередній календарний рік.

Звертаємо увагу, що суб'єкт господарювання може здійснити перехід на спрощену систему оподаткування один раз протягом календарного року.

Згідно пп. 298.1.5 п. 298.1 ст. 298 ПКУ за умови дотримання платником єдиного податку вимог, встановлених ПКУ для обраної ним групи, такий платник може самостійно перейти на сплату єдиного податку, встановленого для інших груп платників єдиного податку, шляхом подання заяви до контролюючого органу не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного кварталу.

Форми заяви про застосування спрощеної системи оподаткування та розрахунку доходу за попередній календарний рік затверджені наказом  Міністерства фінансів України від 16 липня 2019 року  № 308.

За матеріалами ГУ ДПС у м. Києві

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи